Saturday, May 30, 2009

Nicoles Matlagningsskola, del 1


Det här är ett nytt projekt (ett litet ironiskt sådant). Jag har tänkt starta en matlagningsskola här i bloggen. Som de flesta vet är jag inte helt fantastisk i köket och detta gör att jag är perfekt lämpad för att syssla med sånt här! Jag vet hur alla andra anti-kockar känner sig. Dagens lektion är: Maträtter att laga när du har absolut ingenting hemma alls.
Detta inträffade nyss mig. Jag kom hem från Malmö, hungrig och trött, med kvällsplaner som innebär att passa lillebror och se på Terminator. Mamma är iväg. Johannes och Elias har redan ätit. Kylskåpet är praktiskt taget helt tomt. Allting är stängt eftersom att det är pingstafton. Vad gör man?

Det finns ett svar. För det första finns det alltid någonting i köket. Och allt du behöver för att göra en god middag är:
1. En bas (pasta, ris, potatis. Jag hade pasta.)
2. Något slags kött (påläggsskinka klippt i strimlor funkar fantastiskt upptäckte jag)
3. Någon rotfrukt eller grönsak. Ju fler sorter desto bättre. (Jag hittade frusen bladspenat, gurka och en halvskrynklig tomat.)
4. Chili

Sen kokar du basen, blandar allt det andra i en stekpanna med lite vatten, kryddar, låter det koka och sen blandas det med basen. Voila. Du har helt ätbar mat som innehåller en hel del nyttiga saker, och om basen, köttet eller grönsakerna inte riktigt passar ihop... släng i mer chili! Förr eller senare känner du bara smaken av det. Och vem gillar inte chili?

~

2 comments: